Middag

Middag kan avnjutas alla dagar i veckan. Menyn kombinerar vårt lokala matarv med finstämd inspiration från världens hamnstäder – ett spännande möte mellan det festklädda och grovhugget saltstänkta i en avslappnad professionell atmosfär. Lägg till en ambitiös vinkällare och trevliga viner / bubblor på glas, ett öl sortiment med både internationella kändisar och lokala bryggare, en klanderfri bar och ett exklusivt utbud avec – en plats alla kan känna sig hemma på.
 

Torget (middagsservering alla dagar fr kl 17.00)

Måndag–Söndag
På kontinentala inomhustorget har vi antagit utmaningen att sammanföra det bästa av två världar – en restaurangupplevelse med spontan umgängeskultur och kompromisslös kvalitét. En slags rebellisk a la carté.

Matsalen

Onsdag–Lördag
En exklusiv upplevelse som tar det kreativa & hållbara köket till nästa nivå. Kärnan i våra serveringar är som alltid högkvalitativa råvaror vars rena smaker talar för sig själva, ackompanjerade av omsorgsfullt utvalda inslag som väcker upptäckarlusta. Välj mellan 4 eller 6 rätter och därefter de enskilda rätter som tilltalar dig mest. Oavsett vägval får du alltid en sammansättning som harmoniserar väl.

Söndag
Söndagar är speciella för oss – vi vill med vår söndagmiddag uppmuntra nära & kära att ses, umgås och njuta en bit mat tillsammans. Varje söndag kl 15.00–21.00 serverar vi en särskild 3-rätters middag för 395:–.

Boka bord
Se menyer

Erbjudanden

Dessert Bonanza, David Knutsson, Gotthards Krog, Stora Hotellet, Umeå.

Dessert Bonanza – Måndag till Lördag

Häng med på dessert bonanza under hösten! Vår pastry chef David Knutsson (deltagare i TV-programmet Dessertmästarna) tar ut svängarna här hemma när han sätter höstens dessertmeny. Tänk snarare granskott, rosor och rödbetor än jordgubbar och rabarber.

Staycation in Umea

Staycation Fredag

Ibland vill man ju bara komma bort lite. Från vardagen. Utan att krångla till det.
Skippa planeringen, restiden, packningen och checka in för Staycation en fredag på Stora Hotellet. Och njut!

halvpension, half-board, dinner, cuisine, hotel, umea

Söndagslyx

Avrunda helgen och starta veckan på bästa sätt. Checka in på Stora Hotellet en söndag kl 14.00 och landa mjukt. Relaxa på rummet, ta en promenad vid älven, besök Bildmuséet, ta en fika eller njut Gotthards Krogs Afternoon tea mellan kl 13-15. 

Room promotion 10% off

Anlägg vid hamn 21 dagar innan - Spara 10%

Boka och betala 21 dagar före ankomst och spara 10% på Best Available Rate. Ingen ändring eller avbokning.

  • Stora Hotellets ”Frihets-svit” ligger i den gamla festsalen och består av sovrum och vardagsrum på 89 m2. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • I Stora Hotellet trappa från 1895 har såväl Oscar II som sjöfolk gått. I bakgrunden syns Gotthards Krog och dess bar. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Natt i Stora Hotellets reception. Även här är mötet mellan det festklädda hotellet och det saltstänkta sjömanshuset tydligt. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Där trappan från 1895 tar slut, tar en ny trappa till vindsvåningen vid, byggd av vrakved, möbler och fynd från hotellets gamla vind. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Næzéns Bibliotek är alltid öppet för våra gäster. En hyllning till läkaren Daniel Erik Næzén och hans hälsokälla som låg här. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Baren i Gotthards Krog ligger i direkt anslutning till lobbyn, en mötesplats både för Umeåbor och gäster från när och fjärran. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Gotthards Krog varvar regionens råvaror och inspiration från världens hamnar. En hyllning till förste direktören Gotthard Zetterberg. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • ”Vidskepelse-rummen” är kompakta och mysiga sjömans-kojer på Stora Hotellets gamla vind med snedtak, vinklar och vrår. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Vår Giisa är en hyllning till den samiska kulturen och vårt samiska kulturarv. Även här finns en koppling till Daniel Erik Næzén. 18 kvm med plats för 12 personer och utrustad med projektor samt duk.