Middag

Middag kan avnjutas alla dagar i veckan. Menyn kombinerar vårt lokala matarv med finstämd inspiration från världens hamnstäder – ett spännande möte mellan det festklädda och grovhugget saltstänkta i en avslappnad professionell atmosfär. Lägg till en ambitiös vinkällare och trevliga viner / bubblor på glas, ett öl sortiment med både internationella kändisar och lokala bryggare, en klanderfri bar och ett exklusivt utbud avec – en plats alla kan känna sig hemma på.

Torget

Måndag–Söndag
På kontinentala inomhustorget har vi antagit utmaningen att sammanföra det bästa av två världar – en restaurangupplevelse med spontan umgängeskultur och kompromisslös kvalitét. En slags rebellisk a la carté.

Matsalen

En exklusiv upplevelse som tar det kreativa & hållbara köket till nästa nivå. Kärnan i våra serveringar är som alltid högkvalitativa råvaror vars rena smaker talar för sig själva, ackompanjerade av omsorgsfullt utvalda inslag som väcker upptäckarlusta.

För speciella tillfällen!
Om du är intresserad av att boka matsalen var snäll och skicka en förfrågan till info@gotthardskrog.se

Boka bord
Se menyer

  • Stora Hotellets ”Frihets-svit” ligger i den gamla festsalen och består av sovrum och vardagsrum på 89 m2. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • I Stora Hotellet trappa från 1895 har såväl Oscar II som sjöfolk gått. I bakgrunden syns Gotthards Krog och dess bar. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Natt i Stora Hotellets reception. Även här är mötet mellan det festklädda hotellet och det saltstänkta sjömanshuset tydligt. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Där trappan från 1895 tar slut, tar en ny trappa till vindsvåningen vid, byggd av vrakved, möbler och fynd från hotellets gamla vind. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Næzéns Bibliotek är alltid öppet för våra gäster. En hyllning till läkaren Daniel Erik Næzén och hans hälsokälla som låg här. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Baren i Gotthards Krog ligger i direkt anslutning till lobbyn, en mötesplats både för Umeåbor och gäster från när och fjärran. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Gotthards Krog varvar regionens råvaror och inspiration från världens hamnar. En hyllning till förste direktören Gotthard Zetterberg. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • ”Vidskepelse-rummen” är kompakta och mysiga sjömans-kojer på Stora Hotellets gamla vind med snedtak, vinklar och vrår. Foto: Erik Nissen Johansen.

  • Vår Giisa är en hyllning till den samiska kulturen och vårt samiska kulturarv. Även här finns en koppling till Daniel Erik Næzén. 18 kvm med plats för 12 personer och utrustad med projektor samt duk.